VIII Trapa Trail S'Arracó 2023

Competition Data

 • Date: 16/09/2023
 • TrailRunning
 • Mallorca
 • City: Andratx
 • Time: 17:45
 • Registered:
 • Start Reg.: 13/08/2023 08:00
 • Limit: 13/09/2023 18:00
 • Organiza: Club Atletisme Andratx
 • Fee:
  Price structure
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Route:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Download diploma of participation

Federation

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federacio Atletisme Illes Balears

More competitions

Other competitions that may be of interest:
15/10/2023 | Mallorca
21/10/2023 | Mallorca

VIII Trapa Trail S'Arracó 2023

Competition Data

El Club Atletisme Andratx amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Andratx i la Federació d’Atletisme de les Illes Balears organitza la VIII Trapa Trail a S'Arracó, el proper dissabte 16 de setembre de 2023. A més hi haurà una col·laboració amb el GOB en forma de diada voluntària per ajudar a la restauració de la Trapa.

VIII TRAPA TRAIL 2023

16 de setembre de 2023

 

NORMATIVA

El Club Atletisme Andratx amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Andratx i la Federació d’Atletisme de les Illes Balears organitza la VIII Trapa Trail a S'Arracó, el proper dissabte 16 de setembre de 2023. A més hi haurà una col·laboració amb el GOB en forma de diada voluntària per ajudar a la restauració de la Trapa.

El recorregut aproximat és de 19.2 qm i 850 m de desnivell positiu, evoluciona pel Camí des Castellàs, passem per ses Rotes de s’Hereu, sa Coma de sa Font cap a les cases de Ses Basses i cap es Cap Fabioler arribant a la Trapa, pujam pel Pas de ses Ànimes i davallem cap es Coll des Cairats i ja anem cap a S'Arracó on finalitzem a la Plaça Weyler.

Enguany, per raons alienes als organitzadors, la sortida es farà des de l’escola dels Molins al costat del camp de futbol municipal de S’Arracó.

El control tècnic de la cursa anirà a càrrec del comitè de jutges de la FAIB. Els corredors tenen l’obligació d’acatar les seves indicacions, així com les que vinguin de l’organització i agents de l’ordre.

Enguany aquesta cursa serà Campionat de Balears Master i de Clubs de Trail Running i s’aplicarà el Reglament específic de la FAIB penjat a la seva web i a la pàgina d’Elitechip

INSCRIPCIONS (Important campionat de Balears)

El dia 13 d’agost a les 8.00 hores s’obriran les inscripcions a la web www.elitechip.net només per als atletes federats a la FAIB (atletisme). El 15 d’agost a les 8.00 hores s’obriran a la resta de participants.

Per als atletes que vulguin participar com a club o com categoria Màster al campionat de Balears de la FAIB primer s’hauran d’inscriure mitjançant la plataforma d’inscripcions de la RFEA (SDP)

(https://sdp.rfea.es/). Els atletes independents hauran d’enviar un mail a faib@faib.es. La data límit per fer aquesta inscripció al campionat de Balears serà el 11 de setembre de 2023.

El preu és de 23 € per a tots (enguany es torna a realitzar amb la Federació d’Atletisme de les Illes Balears per lo que els no federats amb aquesta federació hauran de pagar 2€ per l’assegurança).

La cursa serà cronometrada per ELITECHIP i serà indispensable portar un xip groc de cronometratge. Qui no en tingui n'haurà de llogar un, a retornar al final de la prova, per un import de 2 €. A partir del dia 10 de setembre el preu de la inscripció pujarà a 30€ sense comptar els possible recàrrecs per assegurança i xip. 

No haurà inscripcions el mateix dia de la prova excepte per als federats a la FAIB sempre i quan hi hagi places disponibles. Recordem que hi ha un límit per les inscripcions per poder participar al campionat de Balears que és el 11 de setembre.

Tots els participants hauran de presentar el DNI o carnet federat de la FAIB a l'hora de recollir el dorsal. Es recolliran els dorsals el dia de la cursa a la plaça Weyler a S’Arracó a partir de les 16.00 hores. 

S’oferiran 300 places per la cursa.

L'edat mínima per participar és de 18 anys complits el dia de la cursa.

No hi haurà cap llista d’espera. Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar en la cursa, ha d’enviar un mail informant de la incidència al club organitzador (clubatletismeandratx@yahoo.es) amb còpia a Elitechip (info@elitechip.net). En cas de que també estigui inscrit com a Campionat de Balears també ho ha de comunicar a la FAIB

(faib@faib.es).

Només es retornarà el 70% de la inscripció avisant amb una setmana d'antelació.

Per retornar els doblers de la inscripció serà necessari el corresponent certificat mèdic o equivalent.

 

Si, per qualsevol causa, aliena a la voluntat de la organització: pandèmies sanitàries, accions terroristes, circumstàncies climàtiques, accidents o talls de trams de circuits, denegació d’autorització governativa per qualsevol causa o pretexta, etc., la prova no es poguessi realitzar en la data programada, la organització no farà la devolució total de l’import de la inscripció realitzada pel participant o persona autoritzada, només podrà reclamar el 75% de l’import de la inscripció, l’altre 25% quedarà a disposició de la organització per sufragar les despeses de gestió de cada participant, com comissions bancaries, assegurances, confecció de dorsal o altres despeses d’inscripció realitzades.

 

ACCEPTACIÓ DEL REGLAMENT

La inscripció a la prova implica la total acceptació d’aquest reglament de la Trapa Trail 2023. El present reglament serà d’estricte compliment per part de tots els participants.

L’organització es reserva el dret de modificar, interpretar i canviar el reglament per al correcte desenvolupament de la prova, és potestat del director de cursa i el comitè de la mateixa  els que emetran resolució final en cas de dubte o interpretació del reglament. Per resoldre tot el que no surti a aquest reglament s’aplicarà el que digui la normativa específica del campionat de la FAIB i la normativa RFEA i WA vigent de Trail Running.

Les reclamacions relatives al desenvolupament o resultat de la prova s’hauran de realitzar dintre dels 30 minuts posteriors a la publicació dels resultats oficials. Tota reclamació s’haurà de formular verbalment a jutge àrbitre de la prova.

S’anomenarà un jurat d’apel·lació format pel director de la cursa i dos jutges designats dins la prova, que examinaran totes les apel·lacions presentades per escrit amb un dipòsit de 60€.

Les sancions estan indicades a la normativa específica de la FAIB i seran d’estricte compliment.

DESENVOLUPAMENT

Recollida de dorsals i validació de xips el mateix dia de la cursa a partir de les 16:00 h. a la plaça Weyler de S'Arracó.        .

El lliurament de premis es farà a partir de les 20.15 hores, in situ, així com es vagin completant les categories, sense esperar a la finalització de la prova de la resta dels participants i a un espai reservat per això.

LIMITACIONS

El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l’itinerari marcat sense sortir-se’n del mateix (no es permeten les dreceres). Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de la cursa per la seva sanció.

Així mateix serà sancionat al moment qualsevol participant que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats. Hi haurà tres punts d'avituallament líquid, aproximadament al km 5,4 (Coma de sa Font), al km 12 el segon que també serà sòlid (La Trapa) i al km 17,5 el tercer (cementiri de S'Arracó).

Els participants no podran rebre avituallament fora d’aquests punts. L’incompliment d’aquesta norma implicarà la seva desqualificació.

Tots els participants estan obligats a portar tassó o envàs reutilitzable i si utilitzen bastons tindrà que dur el tap de goma a les puntes i portar un joc de recanvi.

El temps màxim per completar tot el recorregut serà de 3:30 h. A partir d’aquest moment es tancarà la classificació, quedant fora de cursa els corredors que encara no hagin finalitzat.

Hi ha un temps de tall a l’avituallament de La Trapa que són les 20:15 h., si arriben més tard d’aquesta hora han de tornar el dorsal als que estiguin a aquell control i estan fora de la cursa.

Tots els corredors que es retirin ho han de comunicar al personal de la cursa, i al control d’arribada.

Aquesta prova és una cursa de muntanya i com a tal apte, només per esportistes amb la preparació, aptituds i entrenament adient. Es recomana disposar d'un reconeixement mèdic recent de l'any en curs.

L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, encara que intentarà evitarlos.

L’organització, es reserva el dret de modificar el recorregut o suspendre la cursa si les condicions meteorològiques així ho aconsellen.

Està prohibit l’acompanyament dels participants i la utilització de vehicles de recolzament. L’incompliment d’aquesta norma implicarà la desqualificació dels atletes que la incompleixin.

Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l’organització, estant obligats a retirar-se si qualque responsable de la prova així els ho indica.

RECORREGUT DE LA CURSA

El recorregut de la cursa és part del GR221 des de S'Arracó fins Ses Basses pel camí des Castellàs, després arriba a la Trapa que està catalogada com a Paratge Natural i Zona d'Especial Conservació Natura 2000. Com que la cursa transita per finques privades amb bestiar a lloure, i per zones amb perill d’erosió i alt  valor ecològic no està previst facilitar el recorregut de la cursa pel seu entrenament. Perdoneu les molèsties que aquest fet comporta en benefici del medi.

MATERIAL (Important!!)

Enguany al ser Campionat de Balears aquest punt es regeix pel reglament específic de la FAIB que indica el següent material obligatori:

 •       Dorsal/Xip
 •       Tassó o recipient
 •      Mòbil amb la bateria carregada

També es recomana dur el següent material:

 •        Manta tèrmica
 •        Xiulet

Segons el reglament específic de la FAIB la falta de material obligatori suposa la desqualificació del corredor/a.

Si utilitzen bastons tindrà que dur el tap de goma a les puntes i portar un joc de recanvi.

És opcional dur frontal amb les piles o bateries carregades, també es recomana l'ús de la llum posterior. A les 20 hores aproximadament és la posta de sol pel que serà obligatori el seu ús per als participants que no hagin arribat dins aquesta hora.

CATEGORIES (de la cursa normal)

 • Sub 20 dones i homes: per a participants entre els 18 i 19 anys.
 • Sub 23 dones i homes: per a participants entre els 20 i 22 anys
 • Sènior dones i homes: per a participants de 23 anys d’ara endavant.
 • Màster 40 dones i homes: per a participants d'entre 40 i 49 anys.
 • Màster 50 dones i homes: per a participants d'entre 50 i 59 anys.
 • màster 60 dones i homes: per a participants d’entre 60 i 69 anys.
 • Màster 70 dones i homes: per a participants de més de 70 anys.
 • Premis per als tres primers classificats de la general (absolut) i per als guanyadors de les diferents categories, que no seran acumulables.
 • Premi per als tres primers locals, masculí i femení.

També haurà els premis del Campionat de Balears ja indicats a la seva normativa específica de la FAIB.

SERVEIS PELS CORREDORS

L'organització posa a disposició dels corredors:

-   Peça tèxtil.

-   Avituallament de beguda durant la cursa i beguda i fruita a l’arribada.

-   Assistència mèdica i ambulància a l'arribada i a punts del circuit. - Servei de DESA (desfibril·lador extern automàtic) fent el tancament de la cursa (prova cardioprotegida).

-   Servei de guarda-roba.

-   Servei de dutxes al poliesportiu municipal Melissa Nicolau a 500 metres de la zona d’arribada.

DRETS D’IMATGE

L’organització es reserva el dret de fer l'enregistrament sonor o d'imatges tant fotogràfiques com de vídeo durant el desenvolupament de l'activitat amb la finalitat difondre-les i arxivarles, i sempre d'acord amb la legislació vigent en matèria de dret d'imatge i de protecció de la intimitat de les persones. No obstant això, la Comissió Organitzadora no es fa responsable de l'enregistrament sonor o d'imatges de terceres persones en activitats obertes al públic en general.

Amb l’acceptació d’aquest reglament, implícit amb la participació, es permet a l’organització fer ús de les imatges sense límit al temps.

 

Andratx, 2 d’agost de 2023

 

La direcció de cursa.

Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2023, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net