Noticias

Més de 1.400 participants ompliran l’October Trail i l’October Bike

Gran èxit de participació per a la prova encarregada de tancar la segona edició de la lliga Illa dels Trails amb més de 900 persones de fora de l'Illa

11/10/2022

L’October Trail posarà un excel·lent final a la segona edició de la Lliga Illa dels Trails amb més de 1.400 participants repartits entre la cinquena carrera de la competició i la segona edició de la October Bike. Una cita que coincidirà amb la celebració del Lago Resort Menorca October Festival, una proposta musical, culinària, esportiva i cultural que complementarà les carreres al llarg del divendres i del dissabte en la zona de Cala’n Bosch. L'esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, la col·laboració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU, i la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears, a més del Llac Resort Menorca i de l'Ajuntament de Ciutadella, s'ha erigit com una cita imprescindible en el calendari de proves de trail.


El festival arrencarà el divendres, a partir de les 18.30 hores, amb una exhibició de parapent acrobàtic, mentre que a les 19.00 hores es farà la presentació i es passarà a les petites xerrades de 20 minuts a càrrec del corredor de trail mallorquí, Tofol Castanyer, qui presentarà el seu llibre, ‘Viure corrent, córrer vivint’, la surfista professional Garazi Sánchez qui parlarà de la importància de la sostenibilitat i de la realitat dels oceans, una presentació d'Horacio Llorens, màxim representant del parapent a nivell internacional, qui a més impartirà sobre alpinisme, del 42 vegades campió del món de Windsurf i actual recordista de velocitat, Bjorn Dunkerbeck, i la subcampiona d'Espanya de BTT i ciutadellenca, Nuria Bosch, qui estarà acompanyada per les periodistes Lourdes García Campos, de Televisió Espanyola, i Rocío Martínez, d'Antena 3 Notícies. En acabar hi haurà diferents actuacions musicals. A més, a partir de les 18 hores, es farà el lliurament de dorsals.


El dissabte tindrà lloc la carrera amb les 3 distàncies a peu i de l’October Bike. A les 9 hores sortirà la carrera de bicicleta des de Son Bou. El mateix escenari acollirà la sortida de la distància de 32 quilòmetres a les 10 hores. A les 11 hores sortirà la distància de 19 quilòmetres i a les 12 hores serà el torn dels 11 quilòmetres.

L'esdeveniment s'ha presentat aquest dimarts en el Lago Resort Menorca amb la presència de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Ciutadella, Noemi Camps, el director del Lago Resort Menorca, Alejandro Alguacil, el director de relacions institucionals de Balearia, Antoni Mercant, i els organitzadors de la carrera, Toni Capó i Guiem Bosch, director general de Biosport Menorca i gerent de Elitechip, respectivament.


“Gràcies a Biosport Menorca, a Elitechip i a Balearia, així com a tots els patrocinadors que tenim al nostre costat per a poder organitzar un esdeveniment que fa un pas més, que amplia la seva oferta d'activitats i que va a més, donant cabuda a esports que estan molt lligats amb la mar com el windsurf o el parapent, amb figures esportives de primer nivell”, explica Agutzil en la seva intervenció.


Per part seva, Mercant felicita els organitzadors “per apostar per esdeveniments que busquen allargar la temporada i que pretenen crear productes atractius que a més fan costat a altres empreses”.


Toni Capó, en nom de l'organització, explica que “ens fa molta il·lusió recuperar l’October Trail amb normalitat ja que cal recordar que de les 3 edicions fetes fins al moment, 2 han estat en pandèmia, i ara, la quarta comptarà amb 1.400 participants dels quals més de 900 venen de fora de l'Illa, la qual cosa la col·loca com un atractiu turístic fora de temporada”. En aquest sentit, el director general de Biosport Menorca, precisa que “tot l'entorn de l'hotel es beneficia de la prova, no sols s'ha omplert el Llac Resort Menorca, i això mostra que fem un pas endavant i a més tanquem el circuit Illa dels Trails”. A partir de les 18 hores es farà el lliurament de trofeus de la carrera i de la lliga.


Noemi Camps, en representació de l’Ajuntament de Ciutadella, va animar a l'organització: “Esdeveniments com aquest ajuden a dinamitzar l'Illa fora de temporada però també a conèixer l'entorn i consciencien de la necessitat d'un comportament sostenible i ofereixen la possibilitat de competir a tots els nivells”.

Nota de premsa de Dino Gelabert, director de comunicació de BioSport Menorca.

 

Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net