News

Azara García fa història a la Formentera All Round Trail HG

La corredora del Team Sport HG completa una gran cursa i acaba segona absoluta, només superada per Jonatan Sanabria, qui s'imposa en els 72 quilòmetres. Pau Capell compleix amb victòria en els 42 quilòmetres.

16/05/2021

La corredora del Team Sport HG, Azara García ha demostrat aquest dissabte que Formentera i la Formentera All Round Trail HG li cauen de luxe. La corredora càntabra ha fet història en acabar en segona posició absoluta els 72 quilòmetres només superada per Jonatan Sanabria. Ha estat la gran notícia de la primera de les dues jornades en la pitiusa menor, on Pau Capell ha confirmat la seva condició de favorit en els 42 quilòmetres, emportant-se el triomf juntament amb Eva Lamela.


L'esdeveniment, que compta amb el patrocini del Consell de Formentera, la Agència d'Estratègia de Turisme de les Illes Balears, la marca de roba esportiva Sport HG i AML Sport, va arrencar a les 9 del matí amb la sortida simultània de les dues proves. Des del principi, Sanabria ha pres el control de la carrera, tirant en solitari seguit de Javier Ferrer Marí i de Boris Baer. Entre ells, García no ha deixat de lluitar, amarrant-se a la tercera plaça fins a arribar a la Mola, en el quilòmetre 42 quan ha superat a Ferrer, col·locant-se en segona plaça.


Sanabria no ha donat cap opció en el seu recital fins a la zona de meta en La Savina, on ha entrat amb un temps de 6.39:56, sent l'únic participant capaç de baixar de les 7 hores. García no sols ha estat la primera dona sinó la segona classificada absoluta en creuar l'arc amb un temps de 7.04:02, molt per davant de les 7.10:22 que ha signat Ferrer. El podi masculí l'ha completat Boris Baer amb 8.00:44.


A més de García, el podi femení l'han format Marga Llompart, que ha acabat en 9.44:36, i Cora Borrell, tercera amb 9.47:58.


En la marató, poques sorpreses ha concedit el català Pau Capell, qui després de 9 mesos sense competir ha exhibit un gran nivell completant els 42KM en 3.14:39. En segon lloc ha entrat Martí Juan amb un crono de 3.42:33, seguit i amb només set segons de diferència per Gerardo Pasan.


En dones, victòria sense pal·liatius d'Eva Lamela, que ha estat capaç de completar els 42 quilòmetres en 4.33:40 per davant d'Irene Moreno (4.47:29) i de Carla Bertarini amb un crono de 4.51:24.


La vicepresidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan, ha estat l'encarregada de fer lliurament de trofeus en un podi històric, amb Azara García com a segona classificada absoluta i que mostra el nivell en el qual es troba la càntabra.


La disputa dels 21 quilòmetres de la Tros de FART està prevista per a aquest diumenge, a partir de les 9 del matí, quan els participants recorrin la distància entre Es Caló i La Savina.

Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net