News

OLGA PONS I JOAN WAGER TRIOMFEN AL TRI DE LA PLATJA GRAN

Espectacular triatló, avui han guanyat tots els esportistes, per fi, s’ha pogut celebrar un esdeveniment a l'aire lliure a Menorca

02/08/2020

OLGA PONS I JOAN WAGER TRIOMFEN AL TRI DE LA PLATJA GRAN

“Espectacular triatló, avui han guanyat tots els esportistes, per fi, s’ha pogut celebrar un esdeveniment a l'aire lliure a Menorca”.

“Dia molt important per l’esport, que amb un lleuger vent del nord, s’ha celebrat amb grans mesures de seguretat i higiene, una prova del calendari menorquí, on feia ja més de 5 mesos que no gaudien de cap prova esportiva”.

Aquest diumenge s’ha celebrat a Ciutadella la XI Edició del Triatló “Platja Gran” organitzat pel Club Penya Esportiva Son Marçal i produïda per Elitechip. Un dia que es recordarà perquè s’han tornat a reprendre les competicions esportives a l'aire lliure. No ha estat un dia normal, participants, públic en general, i amb l’Staff de l’organització, s’han esforçat tots en la seva funció de poder celebrar una prova esportiva amb les màximes garanties sanitàries per tornar a la nova normalitat.

A primera hora del matí, molts esportistes ja havien recollit el seu dorsal, deixat la seva bici al “Boxes”, i estaven a punt a la platja. A les 8:30 h amb tothom col·locat al passadís de sortida (habilitat per fer tipus “Rolling Start”), en files de 4 triatletes, guardant les seva distància intrapersonal. Un cop iniciada la primera sortida i al so de la música, cada 10 segons acançaven un lloc fins arribar al seu torn per començar el triatló.

En el tram de natació Albert Reig (Triatló Prosan) amb 0:09:50 i en fèmines Gemma Marquès (Triatló Prosan) i Núria Femenias (C.E. Island Sport – Triton) amb 0:11:43 que han aconseguit els millors temps d’aquest parcial. En el segment ciclista Joan Wager (Saltoki Diquesí Trikideak) ha dominat clarament aquest segment i ha definit de forma clara i davant tothom que era candidat ferme a la victòria final, Ivan Muñoz (ViWO hotels TEAM) a més de 50 segons i un grupet de fins a 5 triatletas han entrat a boxes amb tot per decidir en el tram de carrera. En categoria femenina Olga Alzina Pons (C.E. Island Sport – Triton), i Dolores Fernández (Club Triatló Global Training) han mantingut un bonic duel en aquest segment mantenint tot el temps les distàncies i control entre elles. Olga Alzina Pons ha esperat el tram de carrera, on ha imposat un major ritme i ha distanciat definitivament a Dolores Fernández (Club Triatló Global Training) en més de 2 minuts, en tercer lloc ha entrat a meta Isa Silvela (CN Jamma), que tot i fer una sortida discreta al tram de natació, i no tenir referència amb les primeres, (la seva sortida ha estat més d'1 minut després de les favorites degut al Rolling Start) ha marcat el millor tram de bici, i un segon millor temps de carrera, que l’ha deixada tant sols a 5 segons d'aconseguir la segona posició. En el tram de carrera en categoria masculina, en Joan Wager (Saltoki Diquesí Trikideak) tot i no aconseguir el millor parcial en carrera, aquest l’ha aconseguit el jove promesa de Sa Pobla Miquel Angel Capó (S’Escapada Bikes), amb 0:16:50, ha pogut mantenir les distàncies amb el seus seguidors i ha aconseguit la victòria a la prova de Ciutadella còmodament, per davant de un Guiem Soler (C Triatló Arena) que ha avançat a Ivan Muñoz (ViWO hotels TEAM) tercer classificat final, a Rodrigo Chávez i Francesc Artigues en un excel·lent tram de carrera, que li han valgut per col·locar-se al segon calaix del podi absolut

En el relleus masculins el millors han estat, l’equip format per Sebas Bosch, Dani Marquès, Juan Moreno (Island Sport), i en categoria de relleus mixtes els millors han estat Lena Moll, Alex Coll, Xavier Servera del Xal Team.

Una volta han finalitzat les categories absolutes s’ha donat pas a un acuatló infantil per a categories menors, amb 10 participants, així també han pogut gaudir de l’esport com han fet els seus pares.

Al lliurament de premis hi ha assistit la regidora d’Esports de l'Ajuntament de Ciutadella, Sandra Moll, que ha fet entrega dels trofeus en podis individual i separats, i dins una safata per complir les normes sanitàries vigents actualment.

També avui hem vist un exemple de superació, Oscar Campinho ha completat la distància sprint amb un temps 1:49:23, demostrant que no hi ha barreres.

Ara toca analitzar que se pot millorar, si és que encara hi queden coses a millorar per poder seguir fent proves esportives a Menorca, setembre i octubre venen carregat de proves, que si empram d’exemple les mesures aplicades a aquest triatló, no suposen cap potencial risc.

Felicitar als triatletes, per la seva exemplar conducta fent cas sempre a les indicacions de l'Staff, i sobretot al públic en general, que ha assistit per animar als seus, volem agrair la voluntat de fer complir les recomanacions tot a celebrar una prova explosiva a un espai relativament reduït. S’ha aconseguit l’objectiu principal, gaudir de l’esport, i complir amb les mesures de higiene i recomanacions per evitar nous contagis.

Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net