News

EL TRIATLÓ ENSATA LES COMPETICIONS A L’AIRE LLIURE A MENORCA

La nova normalitat permet que es puguin fer proves esportives seguint un estricta protocol de segureta

29/07/2020

EL TRIATLÓ ENSATA LES COMPETICIONS A L’AIRE LLIURE

“La nova normalitat permet que es puguin fer proves esportives seguint un estricte protocol de seguretat”

Aquest diumenge es celebrarà a Ciutadella la XI Edició del Triatló “Platja Gran” organitzat pel Club Penya Esportiva Son Marçal i produïda per Elitechip. Aquest esdeveniment s’organitzarà seguint totes les mesures de seguretat per tal de complir els requeriments de distanciament social i higiene que venen estipulats en la normativa actual. Així es podrà gaudir novament de proves esportives a Menorca, però adaptades a aquest nou temps.

La prova es celebrarà en el circuit habitual de la zona de la Platja Gran i passeig marítim (amb la part de ciclisme a la urbanització de Son Oleo i Son Blanc de Ciutadella) i està prevista per un màxim de 100 participants. Es mantenen els circuits de sempre, però canvien, substancialment, els procediments i els protocols per als atletes. D’aquesta manera, es dona compliment al Punt VII de l’Annex del Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisis sanitària ocasionada per la Covid-19, aprovada el 19 de Juny de 2020. S’aplicaran mesures correctores per evitar aglomeracions de persones a un mateix lloc, control d’higiene, i, sobretot, amb el sistema de sortides amb Roling Start (sistema de sortides de 4 participants cada 10 segons), apart d’altres mesures com les que figuren al document adjunt.

Entre les mesures més importants i destacades, a més de les sortides de forma escalonada, també s’ha previst separar els horaris en la recollida de dorsals i en les entrades a Boxes per deixar les bicicletes (per exemple, de xx:xx hores números parells i de xx:xx hores números senars); ús de mascareta obligatòria fins el moment de començar la competició, i reemprendre l’ús un cop haver passat la meta, on l’organització facilitarà una nova mascareta als participants. També es contractarà seguretat privada per al control del públic per ajudar a fer complir les mesures de seguretat vigents a la via pública. I, sobretot, canviar el format dels avituallaments finals per evitar aglomeracions innecessàries. Els caixos del podi estaran separats i es reduirà, al màxim, el nombre de persones en els podis. (En el document adjunt podeu llegir totes les mesures proposades).

Aquest trialtó serà el tercer que es celebra a les Illes Balears, deixant de banda dos Acuatlons. Malgrat les circumstàncies, els triatletes han continuat entrenant i açò permetrà assolir un bon nivell pel que fa a la part esportiva. Amb moltes ganes de tornar gaudir de l’esport de competició, tindrem atletes de la Talla de Alex Sanchez Palomero del ViWO hotels TEAM, campió del món de triatló Paralímpic, o atletes de la Talla de Pere Lladó, Ivan Muñoz, també del ViWO hotels TEAM, o Carlos López Díaz del Anb Triatlón Team o els locals Albert Sabater del C.E. Triatló Picornell o Miquel Torres C.E. Island Sport - Triton, campió de l’edició de 2019. En la categoria femenina, tot i que encara no estan tancades les inscripcions, comptarem amb na Dolores Fernandez del Club Triatló Global Training, entre altres atletes de Menorca com Isa Silvela del mateix club o Gemma Marques del Triatló Prosan.

Aquesta primera prova esportiva a Menorca després del confinament suposarà l’obertura d’una nova normalitat, on igual que totes les altres activitats que s’estan desenvolupant actualment, l’esport de competició també s’ha adaptat als nous temps. Tots... organitzadors, atletes i, en definitiva, la societat actual som molt conscients que en aquests moments no podem veure, ni oferir proves esportives on la relació humana, la bulla, o l’ambient festiu predomini predomini per damunt de la part esportiva. Ara toca fer proves esportives adaptades a les mesures de distanciament social i higiene, d’acord amb les directius que marquen les autoritats competents. Ja hi serem a temps de fer proves com les que fèiem abans del confinament.

Hem de fer notar que a Menorca és la primera prova esportiva que es celebrarà després del confinament. Tot i així, Elitechip, productora d’aquest esdeveniment, ja porta diferents proves esportives fetes a Mallorca i a Eivissa, en les quals s’han desenvolupat les mateixes mesures de seguretat i han esdevingut un notable èxit de consciència Social davant aquesta situació actual.

Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net