News

Sandàlies, xancles, avarques... Quin és el calçat més adequat per l'estiu?

El podòleg Miquel Àngel Huguet comparteix un sèrie de consells que s'han de tenir en compte a l'hora de triar quin és el millor calçat per aquest estiu

04/07/2016

Quan arriba el bon temps molts pares es demanen quin tipus de calçat és el més adequat pels seus fills: les sandàlies, xancletes o avarques són adequades? Aquest article pretén respondre a aquestes preguntes i oferir una guia per saber què s’ha de tenir en compte abans de comprar sabates d'estiu.

Com han de ser les sabates d'estiu dels nens?

Subjectes al peu: les sabates d'estiu, com les sandàlies, han de quedar subjectes al peu, per exemple mitjançant una sivella, un velcro o cordons. No es recomanen aquelles sabates que no vagin ben subjectes al peu, com les ballarines, merceditas, xancletes o esclops perquè no donen subjecció ni controlen el moviment en les activitats que fan els nens, com córrer, saltar i jugar.

Còmodes: han de ser de la seva talla concreta, el peu no ha d'estar massa friccionat però tampoc ballar. A més, tampoc és recomanable que els heretin dels seus germans, ja que cada peu és diferent i la sabata agafa la forma de cada un.

Transpirables: els folres i la planta han de ser de pell transpirable o 100% cotó, per evitar sudoracions en els dies de calor.

Soles i talons reforçats i antilliscants: han de tenir la propietat que no es dobleguin fàcilment per donar la correcte estabilitat i evitar relliscades.

A partir d'aquestes recomanacions, podrem escollir entre molts tipus de sabates d’estiu segons l'activitat que vagin a fer. En les opcions a escollir, generalment, trobem els següents tipus:

Sabates de passeig: l'opció més utilitzada per a les activitats de diari, en què també poden portar sabates tancades de pell fina i fresca, o calçat esportiu de tela. És recomanable que, en ambdós casos, portin mitjons.

Sandàlies per a la platja o piscina: fetes amb materials resistents a l'aigua. Malgrat tot, aquest tipus de calçat s'ha d'utilitzar el menor temps possible, ja que al ser normalment de plàstic, pot irritar la pell. Aquest tipus de calçat s’ha de utilitzar de manera eventual per el poc confort que dona al peu.

Calçat esportiu: adequats a l'esport que practiquin, de pell i amb mitjons sempre. Cal afegir que just després d'acabar l'activitat esportiva s'han de rentar els peus i canviar de calçat.

D'altra banda, s’ha de tenir en compte que si el nen porta suports plantars (plantilles) no els ha de deixar totalment en estiu. Per jugar i caminar les pot portar amb sabates esportives de tela, així no perdem la funció de les plantilles i els hi permet anar igualment frescos i còmodes. Com a calçat alternatiu als suports es poden utilitzar calçat d’estiu amb contenció al arc intern (avarques anatòmiques).

Seguint les principals mesures de comoditat i seguretat, es podrà adquirir les sabates que millor s'adaptin i recordar també que el fet que portin un calçat còmode i adequat evitarà postures errònies en esquena, extremitats i peus. 

Publicidad
© Elitechip, 2008-2023, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net