CxM Sa Fita del Ram 2024

Competition Data

 • Date: 17/03/2024
 • Cursa per Muntanya
 • Copa Balear CxM Trail En Línia 2024  
 • Mallorca
 • City: Esporles
 • Time: 09:00
 • Registered:
 • Start Reg.: 20/02/2024 20:00
 • Limit: 15/03/2024 20:00
 • Fee:
  22 €
  20 € *
  * Precio con chip amarillo
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Route:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Download diploma of participation

Federation

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federació Balear de Muntanyisme i Escalada 2024

Para poder participar en esta competición debes estar federado a esta federación.

More competitions

Other competitions that may be of interest:
06/07/2024 | Port de Pollença

CxM Sa Fita del Ram 2024

Competition Data

L’Ajuntament d’Esporles amb la col·laboració del Club de Muntanya Ermassets d’Esporles organitza un any més la Pujada a Sa Fita del Ram d’Esporles XX edició, el proper diumenge 17 de març del 2024.

CxM Curses Per Muntanya

CURSA PER MUNTANYA D’ESPORLES


SA FITA DEL RAM 2024

L’Ajuntament d’Esporles amb la col·laboració del Club de Muntanya Ermassets d’Esporles organitza un any més la Pujada a Sa Fita del Ram d’Esporles XX edició, el proper diumenge 17 de març del 2024.

El recorregut és de 15 Km i 900 m de desnivell positiu. Evoluciona pels antics camins i tiranys de carboners recorrent la Mola de na Ferrana.

Aquesta edició forma part de la Copa Balear en Línia de Curses de Muntanya de la FBME a la categoria de mitja distància.

INSCRIPCIONS
20€ pels federats (modalitat AUT-1 o superior) de la FBME o equivalent nacional. Al formar part de la Copa Balear, només podran participar corredors federats.

La cursa serà cronometrada per Elitechip i serà indispensable portar el dorsal i el xip de cronometratge.

Les inscripcions s’obriran el dimarts 20 de febrer a les 20h al web www.elitechip.net

Els federats hauran de mostrar la targeta federativa i el DNI a l'organització per poder retirar el dorsal. S’oferiran 300 places per majors de 19 anys. L’edat a tenir en consideració serà la que el participant tindrà el dia 31 de desembre de l’any 2024. No hi haurà cap llista d’espera.

Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa, ha d’enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de Muntanya i Escalada, amb còpia a administracion@elitechip.net  i al club organitzador info@ermassets.org . Només se retornarà el 70% de la inscripció. Per retornar els doblers serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no se retornaran.

DESENVOLUPAMENT
Recollida de dorsals el mateix dia de la cursa a partir de les 7:45h fins a les 8:30h a la Placeta des Jardinet d’Esporles. A partir de les 8:45h es realitzarà un briefing previ a la sortida, que serà a les 9:00h.
La prova es desenvoluparà sota l’observació dels àrbitres i personal de l’organització de la cursa que farà complir el reglament federatiu en vigor en el moment de la celebració de la cursa.

Entrega de premis està prevista a les 12h o abans si és possible.
Aquesta prova es regeix pel reglament de la Copa Balear de Curses per Muntanya. La inscripció en aquesta prova comporta l’acceptació del present reglament i la normativa (ho podeu consultar al web www.fbmweb.com).
En qualsevol cas, cal recordar que:

- El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l’itinerari marcat sense sortir-se’n del mateix (no es permeten les dreceres). Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa. Així com qualsevol participant que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats. Com marca el reglament, no hi haurà tassons als avituallaments (ni als punts repartits durant el recorregut ni a l’avituallament final de l’arribada). Cada participant ha de portar el seu recipient reutilitzable. Tampoc se pot beure directament dels recipients a morro. Tampoc està permès l’avituallament líquid o sòlid als corredors fora dels avituallaments per persones alienes a l’organització.

- El recorregut de la cursa estarà degudament marcat atenent a les indicacions del reglament de la Copa Balear. Es delimitaran les zones on comencen i acaben els espais de rellevància ambiental, per recordar als participants que es troben dins una zona amb especials mesures de protecció mediambiental. També es senyalitzarà acuradament de forma horitzontal les zones sensibles d’erosió, per minimitzar l’impacte.

- Degut a l’especial orografia i característiques de les zones per on transita la cursa, hi haurà voluntaris als punts més delicats del recorregut, però si per qualsevol circumstància el voluntari s’ha de moure de lloc, s’han de seguir sempre les cintes que marquen el camí. Si no se detecten cintes s’ha de tornar endarrere fins la darrera cinta detectada.

- Hi haurà 3 punts d'avituallament de líquid i fruita: al PK 3 (AV1), al PK 5,5 (AV2), al PK 11 (AV3).

- Coincidint amb el darrer avituallament (AV3), hi haurà un temps de tall de 2:30 hores des de la sortida (a les 11:30h AM). Tots els corredors que arribin a aquest punt amb un temps superior al mencionat, seran desqualificats i si segueixen el recorregut serà baix la seva responsabilitat, sense el suport del personal i voluntaris de la cursa.

- El temps màxim per completar tot el recorregut serà de 3:00h. A partir d’aquest moment es tancarà la classificació, quedant fora de cursa els corredors que encara no hagin finalitzat.

- Tots els corredors que se retirin ho han de comunicar al caps d’avituallaments de la cursa i al control d’arribada.

- Aquesta prova és una cursa per muntanya i com a tal, només apte per esportistes amb la preparació, aptituds i entrenament adient.

- L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, encara que intentarà evitar-los.

- L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut o suspendre la cursa si les condicions meteorològiques així ho aconsellen.

- Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l’organització, estant obligats a retirar-se si qualque jutge de la prova així els ho indica.

RECORREGUT DE LA CURSA
Degut a què la cursa transita per finques i camins privats, que només han donat permís de pas el dia de la cursa, i per zones d’alt valor ecològic i ambiental és important tenir present les bones pràctiques esportives al medi ambient, principalment es comprometen a què no s’abocaran residus, que no s’alterarà ni mutilarà la vegetació i/o la fauna present o que no es realitzaran renous que no siguin necessaris per a la comunicació entre els membres del grup.

Per tots aquests motius, no està previst facilitar el recorregut de la cursa pel seu entrenament.

La cursa passa per dos portells que només estaran oberts el dia de la cursa. Perdoneu les molèsties que aquest fet comporta en benefici del medi i al bon enteniment amb els propietaris. Tampoc se deixarà passar el dia de la cursa a corredors sense dorsal pels trams que passen per finques privades que només han donat permís de pas als corredors i voluntaris de la cursa.

CATEGORIES
A més dels premis als primers de la general masculí i femení, hi haurà les següents categories no acumulables:

 • 1.Absoluta dones i homes: per a participants a partir dels 21 anys
 • 2.Subcategoria junior dones i homes: per a participants entre els 19 i 20 anys.
 • 3.Subcategoria promesa dones i homes: per a participants entre els 21 i 23 anys
 • 4.Subcategoria sènior dones i homes: per a participants entre 24 i 39 anys
 • 5.Subcategoria Veterà A dones i homes : per a participants d'entre els 40 i 49 anys
 • 6.Subcategoria Veterà B dones i homes: per a participants entre els 50 i 54 anys
 • 7.Subcategoria Màster 55 dones i homes: per a participants entre els 55 i 59 anys
 • 8.Subcategoria Màster 60 dones i homes: per a participants de més de 60 anysNOTA: L’edat a tenir en consideració serà la que el participant tindrà el dia 31 de desembre de l’any 2024.

Premis pels tres primers classificats de la general i pels tres primers de cada categoria, que no seran acumulables.
Premi especial al millor Ermasset/a, entenent com a tal qualsevol soci/a federat/da amb aquest club.
Tots els participants tindran un recordatori de la cursa que s’entregarà juntament amb el dorsal.

SERVEIS PELS CORREDORS
L’organització posarà a disposició dels corredors:

 •  Regal commemoratiu
 •  Avituallaments de beguda i fruita durant i al final de la cursa. Cada corredor ha de dur el seu propi tassó, tant pel desenvolupament de la cursa com per a l’avituallament final.
 •  Assistència mèdica
 •  Assistència dels serveis de fisioteràpia de Fisioplanet.
Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net