Publicidad
Elitechip » Home » Noticias

Noticias

Entrenar amb calor i contra la calor

Hem preparat aquests deu consells per a que tot i la calor pròpia del mes d’agost pugueu seguir sortint a córrer i a entrenar igual. Abans que res demanem molta precaució, no tot s’hi val per entrenar

07/08/2017

L’estiu no està fet per entrenar, al manco no pels i les corredors i corredores amateurs que veuen en el fet de fer esport, un al·licient i no una obligació. Per això és normal que la calor ens pugui ‘ajudar’ a l’hora de buscar una excusa per no entrenar mentre passen les setmanes i el tema de l’alimentació et fuig de les mans... Per això hem pensat en donar-te una sèrie de consells per poder seguir entrenant si no ets molt amic o amiga de la calor. T’animes a provar-los?

  • Beu com si no hi hagués un demà.

La majoria de persones, en condicions normals, no ens hidratem prou quan sortim a fer exercici en els dies normals. La diferència és que quan fa calor, les conseqüències de no fer-ho s’incrementen. L’ideal és que beguis molt mentre fas exercici però també que et ben hidratis abans de fer-lo i després.

  • Aigua i quelcom més.

No, no t’estem animant a que omplis la bossa d’hidratació o els bidons amb cervesa, que ens coneixem. Un dels problemes de la calor és la pèrdua excessiva de líquids i la imperiosa necessitat que té el cos de recuperar-los. La suor ens provoca la necessitat de beure sals i begudes isotòniques per recuperar electròlits que es perden. Els beneficis, entre d’altres, van des d’evitar calambres a prevenir ‘pájaras’. Recorda que l’aigua freda o molt freda no és la millor opció per llevar-te la set ja que et provoca que tinguis més set.

  • Evita les hores de sol

De la mateixa forma que no és bona idea anar a la platja a les hores de més sol, entre les 12 i les 17 hores, tampoc ho és posar-se a córrer. Si no vols sentir-te com un pollastre a l’ast, surt a córrer abans de que surti el sol pel matí o quan ja està caient a darrera hora de la tarda. Les temperatures més altes faran que tinguis un rendiment menor.

  • Els bombons al sol es fonen...

Si així i tot et veus forçat o forçada a córrer amb sol, intenta traçar un recorregut que inclogui ombra. Hi ha pocs moments a l’any que sigui complicat

  • Coloret pel ‘caloret’

A l’hora d’elegir conjunt, guarda els colors foscos a l’armari. El negre atreu molt al sol mentre que els altres colors no et faran sentir-te tan agobiat o agobiada. Aposta també per peces que siguin lleugeres i molt transpirables.

  • No forcis, no val la pena

Per molta il·lusió que et faci o per molt estricte que sigui el teu entrenament, no forcis. Si el cos et diu que només has de córrer 5KM, en fas 5 i prou. Escolta al teu cos i no el posis al límit. Sempre serà millor fer-ne només 5 que no fer-ne cap. Gaudeix amb cada passa i si pots, acaba l’entrenament amb un bon bany a la mar o a la piscina.

  • Gorra i ulleres

Per molt que els cantants raperos de torn vulguin portar-nos la contraria, les gorres es van inventar per protegir del sol. Igual que les ulleres de sol. Si has de córrer, posa’t una gorra i ulleres per minvar les conseqüències del sol. Protegeix les teves millors idees per a que no surtin volant.

  • Posa’t crema

Tan important són les ulleres i la gorra com la crema si has de sortir a hores de sol. Per una banda es important que et posis protecció solar cuidant de que la suor no et jugui males passades. També és convenient posar-te vaselina a les zones on hi pot haver més fricció. Amb la suor és més fàcil que ens escaldem i per això s’ha d’aplicar una bona capa de vaselina. Que no t’apuri anar a la farmàcia a comprar un tub de vaselina... No tenen només un únic ús (jejeje).

  • No corris després d’un tiberi

A l’estiu no manquen plans per fer coses que inclouen dinars que acaben sent barbacoes o paella. Si fas un gran dinar o un gran sopar, no esperis després córrer a 4 minuts el kilòmetre. Si tens pensat anar a córrer, menja menjar lleuger, fresc i que sigui de fàcil digestió. La calor i la digestió no es porten massa bé i et pot jugar una mala passada.

  • Neda i neda i torna a nedar

No sé si has sentit a xerrar de l’entrenament creuat. És una proposta que et recomana fer diferents disciplines. Com a l’Hivern molts i moltes no som prou valents per tirar-nos a la mar, hi ha que aprofitar ara. No fa falta que sigui nedar ràpid ni amb estil perfecte, sinó moure’s. Crec que arribem tard per igualar an Michael Phelps.

En qualsevol cas, no t’obsessionis amb la calor i gaudeix d’un bon estiu. No és impossible entrenar a l’estiu però si que et recomanem que extremis precaucions.

Publicidad
Síguenos en... Síguenos en...
Siempre estarás con
nosotros Tolo!
© Elitechip, 2008-2018, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net