ElitechipCompetitionsVIKING 859 Challenge - Alcudia 2018

VIKING 859 Challenge - Alcudia 2018

Competition Data

 • Date: 08/09/2018
 • Otros
 • Mallorca
 • City: Alcudia
 • Time: 09:00
 • Registered:
 • Limit: 07/09/2018 21:00
 • Fee:
  Price structure

More competitions

Other competitions that may be of interest:
14/09/2019 | Mallorca
14/09/2019 | Menorca

VIKING 859 Challenge - Alcudia 2018

Competition Data

 

INFORMACIÓ DE LA CURSA

 1. EL SWIMRUN

El SWIMRUN és un esport que combina dues modalitats esportives: la carrera a peu i la natació en aigües obertes. Encara que a priori els podria semblar un acuatló, és radicalment diferent. En aquest tipus de proves es recorren trams alterns de diverses modalitats, obligant al swimrunner a realitzar múltiples transicions al llarg del recorregut.

El contacte amb el medi natural, l’autosuperació i la capacitat d'adaptació, a més de posar a prova les nostres capacitats físiques, són l'esperit d'aquest esport. Una prova que, sens dubte, trenca amb tot l'establert i ens obre noves fronteres.

 1. VIKING 859 SWIMRUN CHALLENGE

El VIKING 859 challenge és una competició de dues proves de swimrun que es desenvoluparan a diferents indrets de l’Illa de Mallorca. Cada una d’elles tendrà un recorregut característic amb lleugeres variacions en les distancies de natació i cursa a peu. Cada una de les carreres puntuarà de mateixa forma segons la posició en que quedi classificat l’esportista, exigint una regularitat que farà possible aconseguir una bona posició a la classificació final.

Les proves que formaran aquest competició són:

 • VIKING 859 Alcúdia – Dissabte 8 de setembre a les 9:00 h
 • VIKING 859 Pollença –  Dissabte 15 de setembre a les 9:00 h
 1. VIKING 859 - ALCÚDIA

Després de l’èxit en la seva primera edició, el SWIMRUN Alcúdia posarà punt i final a la Viking 859 Challenge.

En un entorn prou conegut pels amants del swimrun, els atletes recorreran la costa nord del municipi nedant 3 km per les seves cales, i recorrent 11,5 km a peu. El seu perfil més nadador permetrà als especialistes en aquesta modalitat mostrar el seu domini en aigües obertes, convertir-se en el mal de cap dels corredors.

Un magnífic final per a una competició que suposarà la culminació d’una challenge on els amants d’aquest esport aconseguiran, que el swimrun s’implanti definitivament a les Illes Balears.

 1. CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

La inscripció  es podrà fer per prendre part a una sola cursa o bé, com a participant a la Challenge.

Les persones que participen a la Challenge són aquelles que participin a les 2 curses, independentment del tipus de inscripció que hagin realitzat.

Aquells participants que només s’hagin inscrit a una cursa, tindran la oportunitat de formar part de la Challenge, inscrivint-se posteriorment a l’altra cursa.

En qualsevol cas, els participants han de reunir les següents condicions:

- Ser capaç de realitzar la prova amb autonomia i estar físicament preparat per fer-ho.

- Ser capaç d'adaptar-se a les condicions adverses.

- Podran participar en la modalitat competidors de qualsevol edat.

- Les persones participants menors de 18 anys hauran de portar una autorització dels seus mares/pares o tutors legals, que caldrà entregar a l’organització i que es validarà abans d’iniciar la prova, el mateix dia de la prova abans de la sortida. Les persones participants hauran de ser conscients de la dificultat tècnica, longitud i altres característiques de la prova i disposar de coneixements, material i nivell físic per poder afrontar-la.

En els casos d’aquelles persones amb alguna limitació física, psíquica o sensorial que hi vulguin prendre part caldrà que es posin en contacte amb MÓN ESPORT per informar-se sobre els detalls de cada prova.

 1. LLOC, DATA I HORA DE LA PROVA

La prova tindrà lloc al municipi d’Alcúdia. L’inici del recorregut es situa a l’aparcament situat al costat de la platja de s’Illot.

La sortida de la prova serà a les 09:00 H del 8 de setembre

Ell lloc de trobada serà a la Plaça Carles V (Porta des Moll). Allà es podran recollir els dorsals fins 30 minuts abans de l’inici de la prova. A les 8:30 h, l’autocar traslladarà als corredors fins al punt d’inici de la cursa.

El dia anterior a la prova es celebrarà una reunió informativa (briefing) on s’explicaran els detalls de la prova, el recorregut i altres aspectes a tenir en compte.

 1. TIPUS DE PROVA

El swimrun és un nou esport que combina diversos trams de carrera a peu amb altres de natació en aigües obertes. El tram més llarg de carrera i natació són de 3,51?km i 520?m respectivament. Durant el recorregut es realitzaran 9 trams de carrera a peu i 8 trams de natació en aigües obertes. La distància total és de 14,5?km (11,5 km run i 3 km swim).

La prova es realitzarà de forma individual.

El límit horari per realitzar la prova és de 3 hores.

 1. INSCRIPCIONS

Les inscripcions es realitzaran a través de elitechip, a la seva pagina web. El plaç d’inscripció finalitzarà el divendres 7 de setembre a les 23:59H.

El preu de les inscripcions serà:

 

 

Preu

Viking 859 ( 2 curses )

50 €

 

Preu inicial

Preu des del 3/09

1 cursa

30 €

40 €

 

El preu de la inscripció completa a la Viking 859 – Challenge serà de 50 € fins al dia anterior a primera cursa, és a dir, no variarà durant la última setmana.

Pel que fà al preu de 1 cursa, serà de 30 € fins el diumenge abans de la cursa. A partir del dilluns de la setmana en que es celebri, augmentarà a 40 €

* El preu de les inscripcions inclou l’assegurança dels participants i el servei de bus.

 1. CATEGORIES

Hi haurà quatre categories:

 • Femení absolut
 • Masculí absolut
 • Femení local
 • Masculí local

Hi haurà tres premis per categoria.

 1. DORSALS

L'organització proporcionarà gorro a tots els participants, a més d’una calcomania dorsal.

El dorsal ha d’estar sempre visible. Durant els trams de carrera, els participants no estan obligats a dur el casquet dorsal. 

 1. EQUIPAMENT OBLIGATORI

És obligatori dur en tot moment el material exigit per l'organització. D’altra banda, el swimrunner que opti per portar material auxiliar, ha de tenir en compte que haurà d’arribar a meta amb el mateix material amb el qual ha iniciat la prova.

 • Roba adequada per realitzar aquest tipus de prova ( tritaje o similar)
 • Sabates
 • Ulleres de natació.
 • Casquet (proporcionat per l’organització)
 • Calcomania-dorsal visible en tota la carrera. (proporcionat per l’organització)
 • Chip

Està terminant-ment prohibit l’ús d’aparells mecànics o automàtics.

 1. ARBITRATGE

La prova estarà controlada en tot moment per persones de l’organització. Correspon a cada participant conèixer i complir el reglament, no fer-ho pot ser motiu de desqualificació.

 1. SEGURETAT

L'organització de la prova no es fa responsable dels danys que pugui sofrir qualsevol dels participants abans, durant i després de la prova.

Tots els participants estaran coberts per l’assegurança de RRCC i la assegurança d’accidents, proporcionades per l’organització.

Durant la prova, els participants disposaran de l’assistència dels dispositius de seguretat marítim i terrestre, format per policia local, protecció civil, creu roja i voluntariat.

 1. ÈTICA I RESPONSABILITAT

- Respectar a tots els participants, al públic assistent i qualsevol membre de l'organització.

- Tenir especial cura del medi ambient, evitant qualsevol acció que pugui causar mal a l’entorn.

- Ser solidari amb els companys i actuar amb esportivitat.

 1. ACCEPTACIÓ DEL REGLAMENT

- Tots els inscrits han de conèixer i acceptar el reglament.

 

CONEIX MÉS DETALLS DE LA COMPETICIÓ A:

https://www.viking859.com/

Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2019, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net