Publicidad
Elitechip » Competiciones » IV Trail-Nòrdic Palma 2017

IV Trail-Nòrdic Palma 2017

Detalle de la Competición

 • Fecha: 24/09/2017
 • Lugar: Palma, Mallorca
 • Hora: 09:30
 • En: Mallorca
 • Tipo: Cursa per Muntanya
 • Liga: Copa Balear de Curses de Muntanya
 • Inscritos:
 • Inicio Insc.: 12/09/2017 20:00
 • Límite: 23/09/2017 21:00
 • Derechos:
  15.00 €
  3.00 € *
  * Alquiler de chip blanco.
Inscripción
On-line

Federación

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federacio de Muntanya 2017

En la competición de montaña sólo pueden inscribirse atletas federados.

Sólo los atletas de Nordic Walking pueden inscribirse sin estar federados.

Los atletas de Nordic Walking que participen en esta competición y no dispongan de licencia federativa para el año 2018, tendrán que abonar un recargo de 5.00 € en concepto de licencia por un día o seguro de accidentes.

Ediciones Anteriores

Más Competiciones

Otras competiciones que pueden ser de tu interés:
22/04/2018 | Mallorca

             IV  TRAIL NORDIC PALMA

 

Antecedents

El club de Muntanya Sa Fita juntament amb la Federació Balear de Muntanyisme  i Escalada després de una bona acollida de les passades edicions de la Trail-Nòrdic Palma, l'equip de la mateixa ha decidit  tornar a repetir l'experiència i incloure la prova dins el calendari oficial de la Federació, per tant aquest serà el tercer any on la cursa de Trail serà puntuable  per la Copa Balear de Muntanya.

 Aquesta competició consta de una cursa per Muntanya de uns 13 km i un desnivell acumulat de 12000 metres.

 L'organització es compartida entre la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada i el club  de Muntanya Sa Fita.

Descripció del recorregut

 El recorregut de la mateixa ha estat homologat per els tècnics de la federació i s'ajusta als itineraris de competició, estant absent de perills objectius en tot el seu traçat.

 Es tracta d'un itinerari circular que  discorre per les muntanyes de la zona Nord de Palma, concretament per la serra de Son Marill, i passant pel Puig dels Revells com a cim culminant.

El punt de partida serà la plaça del cementiri  de Sa Vileta, de on se pujarà per una pista forestal voltant a la dreta per un sender forestal que els portarà al puig de ses Aritges. Una vegada al puig de ses Artiges els corredors baixaran per un sender a una cantera restaurada a la possessió de Bunyoli nou i d'állà  per una pista forestal i després per un sender al coll de Son Marill, del coll baixaran per el camí vell de Palma a Puigpunyent i quasi al final es desviaran per un sender al puig Rodó i al Puig dels Revells(cota culminant del recorregut) després ja per pista forestal es dirigiran a la dreta baixant  una pista forestal que els portarà al puig de Son Marill, Baixaran al coll de Bunyolí del qual els corredors se desviaran a la esquerre  fins el puig de ses Aritges per tornar a la vall del silenci i dirigir-se altre cop al cementiri de la Vileta.

Davant el gran desenvolupament d'aquest tipus de curses i contant que bona part dels esportistes estan fincats a Palma varem creure que la nostra ciutat mereixia tenir la seva pròpia cursa per muntanya, i que aquesta  estigues inclosa dins els calendaris oficials  de la Federació, i  entri a formar part de la Copa Balear de Curses Per Muntanya..

Per altre part la Marxa nòrdica ha estat fa poc declarada per la Conselleria de Turisme i Esports com una disciplina de la Federació de Muntanyisme i per tant, s'ha inclòs aquesta disciplina dins la competició com eina de promoció de les curses de Marxa Nòrdica.

Aquesta es una competició solidària  a benefici d'ASPROM.

Dades tècniques:

 • Lloc: Serra de Son Marill- Puig dels Revells
 • Sortida: Cementiri  de Sa Vileta
 • Data:  Diumenge  24-9-2017
 • Hora Sortida: 9.00
 • Hora de Finalització:  12.00
 • Cursa per Muntanya: 13.2 Km.
 • Desnivell acumulat 12000 m.

Inscripcions:

15 euros pels federats (mínim modalitat B o superior) de la FBME, o equivalent nacional. Al formar part de la Copa Balear, només podran participar corredors federats.

La cursa serà cronometrada per ELITECHIP i serà indispensable portar un xip de cronometratge. Qui no es tengui n'haurà de llogar un, a retornar al final de la prova, per un import t de 3 euros.

Inscripcions, fins el dissabte dia 23 de setembre de 2017 a la pàgina web www.elitechip.net.

Els federats hauran de mostrar la targeta federativa i el DNI a l'organització per poder retirar el dorsal.

S'oferiran 350 places TRAIL   y 50 places NORDIC

No hi haurà cap llista d'espera. En qualsevol cas, el mateix dia de la cursa, quan acabi el procés de retirada de dorsals, i sense cap compromís per part dels organitzadors, si hi ha places lliures s'oferiran als corredors que se hagin presentat a la taula dels dorsals, just abans del briefing. .

Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa, ha d'enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de muntanya i Escalada, amb còpia a Elitechip i al Club organitzador. Només se retornarà el 70 % de la inscripció. Per retornar els doblers de la inscripció serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no es retornarà.

Desenvolupament:

Recollida de dorsals i validació de xips el mateix diumenge dia 24 de setembre dia de la cursa a partir de les 08:00 hores al cementiri de la Vileta de Palma. A les 09:00 hores control de dorsals i Briefing previ a la sortida, que es donarà a les 09:30 hores. La prova es desenvoluparà sota l'observació dels àrbitres i personal de l'organització de la cursa que farà complir el reglamenta en vigor per l´any 2017. Les hores de pas aproximadament al primer avituallament delss primers corredors serà als 25 minuts del inici de la cursa. Al segon avituallament el pas aproximadament dels primers corredors serà als  50 minuts del inici de la cursa. En aquets punt hi haurà una hora de tall de 2 hores. El corredor que passat aquestes dues hores arribin al segon avituallament lis serà retirat el dorsal, poguent aquests seguir la prova baix la seva responsabilitat, fent complir el reglament de curses de muntanya 2017. El tercer i darrer avituallament estirà a la arribada dels corredors on se preveu que la hora de arribada dels primers corredor sigui a  la  hora y deu minuts del inici de la cursa. Entrega de premis a les 12:30 hores.

Limitacions:

El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l'itinerari marcat sense sortir-se´n del mateix. Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa i sancionats.

També serà motiu de sanció el corredor que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats. Com marca el reglament NO HI HAURÀ TASSONS als avituallaments, cada participant ha de portar el seu recipient. Tampoc se pot beure directament dels recipients a morro.

Hi haurà dos punts d'avituallaments durant el recorregut de la cursa de líquid i un d'ells amb fruita, aproximadament al Km 4.5 (líquid) i km 9.0(líquid i sòlid).

A més hi haurà el darrer avituallament de meta ( líquid i sòlid).

Premiats als tres primers de cada categoria tant de masculí com de femení.

IV TRAIL PALMA                                            

 •  CADET     M/F                                                                          
 • JUNIOR    M/F                                                                                  
 • PROMESA M/F                                                                               
 •  ABSOLUT   M/F                                                                               
 • VETERA    M/F                                                                                  
 • M-50   M/F
 • M-55   M/F
 • M-60  M/F

IV NORDIC PALMA

 • ABSOLUT  M/F
 • SENIOR   M/F
 • VETERA  M/F
 • MASTER A    M/F
 • MASTER B   M/F
¡¡ Advertencia Para Consultas a Elitechip !!
Elitechip no revisa constantemente las conversaciones de Facebook. Si tienes alguna duda o consulta respecto de la competición u otro tema, por favor utiliza el Formulario de Contacto así te podremos atender en el menor tiempo posible.
Publicidad
Síguenos en... Síguenos en...
Siempre estarás con
nosotros Tolo!
© Elitechip, 2008-2018, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net